Programok

Nyaraltunk a Balatonon

Nyaraltunk a Balatonon

Június utolsó 3 éjszakáját 7 családdal a Balatonon töltöttük. Ez volt az első programunk, ahol együtt nyaraltunk, együtt játszottunk, együtt fürödtünk, együtt hajóztunk, együtt fagyiztunk. A táborban a családok mellett a Bliss Alapítvány munkatársai is részt vettek.

Az alapítvány munkatársai állították össze a 3 nap programját, figyelembe véve azt, hogy a nem beszélő gyerekek az alternatív augmentatív kommunikáció (AAK) segítségével aktív alakítói, részesei lehessenek az adott programnak.

A mi együttlétünk igazi társadalmi összefogás eredményeként jött létre: a részt vevők szállásdíját és a pedagógusok munkadíját több forrásból tudtuk kifizetni:

a TESCO áruházak „Ön választ, mi segítünk” programján 200.000 Ft támogatást nyertünk,

a Győri Lions Alapítvány 300.000 Ft-tal járult hozzá a nyaraláshoz,

a Cifra Műhely Egyesület februári programján gyűjtést szervezett a részünkre, az ebből befolyt szintén 200.000 Ft-ot is itt költöttük el, végül

a még hiányzó összeget az ÉTA Országos Szövetség pályázatán kértük, ennek az elbírálása jelenleg folyamatban van.

A 3 nap témája a kalózok lettek. Első nap az ismerkedés után a víziszörnyet kellett a gyerekeknek legyőzni, majd elénekelni a kalózdalt (a nem beszélő gyerekek hangadó géppel), akkor avatták őket kalózzá. Már első nap jót fürdött az egész csapat a Balatonban, majd vacsora után tábortüzet gyújtottunk, ahol közösen zenéltünk.

A második nap kalóztornával indult, aztán egy óriási vízicsata vette kezdetét, majd ebéd után 3 állomáson kellett helytállniuk a kalózoknak, hogy kibonthassák a kincsekkel megrakott ládát. Ezt követően fagyizni indultunk, ahol a gyerekek képek segítségével ki tudták választani, milyen fagyit szeretnének enni. Az este ismét fürdéssel telt.

A harmadik napon sétahajózásra indultunk. Ebéd után a szülők egy kis kimenőt kaptak, addig a pedagógusok masszázst tartottak a kalózoknak.

Majd ismét fürdés és egy esti sétát tettünk a mólóra.

Tartalmasan, jókedvűen és hasznosan telt a 3 nap, mindenki sok-sok élménnyel tért haza.

A programmal kapcsolatos szakmai és közösségépítő célkitűzéseink megvalósultak.

A résztvevő családok mindegyike szeretne jövőre is jönni hasonló programra!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük