Programok

A FOF 2021 pályázat keretében Egy volt a világunk a mesében

A FOF 2021 pályázat keretében Egy volt a világunk a mesében

Június 25-én szombaton a „Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása 2021” pályázat következő programjával Senye Ilona meseterapeuta és segítői révén beléptünk a mesék birodalmába.

Már, aki beléphetett, hiszen ehhez 3 feladatot kellett teljesíteniük a gyerekeknek. Ez mindenkinek sikerült és tarisznyával a nyakukban indultak el azon az úton, ahol a legkisebbik királyfi járt, az erdőben. Megismerkedtek a macskacicóval, tanúi lettek, amint virágot köt és kendőt készít.

Végül még lagziban is jártak, igazi mulatságban, hiszen a királyfi elvette feleségül macskacicót, aki – bár mese volt, de minden szava igaz volt – szépséges királylánnyá változott. A mese végén senki nem mozdult – senki nem akart még hazamenni. Ica ráadásként még 2 mesét is elmondott. Ezek a mesék csak a szülőkhöz szóltak, viszont a gyerekek is teljes csendben és nyugalomban hallgatták őket – gyönyörű pillanatok voltak!

Ezen a napon Senye Ilonát Bőti Anikó gyógypedagógus és AAK szakember önkéntesként segítette az alternatív kommunikáció eszközeinek alkalmazásával, így a többségben lévő nem beszélő gyerekek is a mese aktív részesei lehettek.

Ezt a programot a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatta.