Programok

Hajóztak a kacifántosok

Hajóztak a kacifántosok

A „Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása 2021” pályázatunk utolsó programja volt a legnépszerűbb a családok körében.

Második alkalommal találkoztunk Csobayné Pintér Évával, a Gyere Győrbe Tematikus Városnézések és Élményprogramok vezetőjével, aki ezúttal hajós városnézésre kísérte a családokat összesen 7 alkalommal. 20 család, és a család minden tagja, összesen 68 fő vett részt ezen a programon!

Ez a 7 alkalom 3 estén át csak itt, csak most és csak nekünk, így szervezetten és csoportosan, és igazi összefogással valósult meg, hogy Győr folyóin is Egy lehessen a világunk!

Segítséget kaptunk Évától, aki fáradhatatlanul dolgozott a hajózás számunkra megfelelő feltételein, Horváth Zoltán kapitánytól, aki a mi kedvünkért egy kicsit átalakította a hajó belsejét, illetve Zeitler Álmostól (Red Water), a stég tulajdonosától, hogy biztosította a kerekes székes gyerekek számára a hajóra való zökkenőmentes beszállást.

 

Az összefogásra azért volt szükség, mert a hajós városnézés, ahogy és ahol nap mint nap jelenleg a Gyere Győrbe csapatával megvalósul, sajnos nem tud kerekes székes vendégeket fogadni.

Nagyon örültünk neki, hogy akarattal, összefogással, jó és segítőkész szándékkal ugyanolyan élményekben tudjuk a kacifántosokat is részesíteni, mint ép társaikat.

A hajózás minden igényünket kielégítette. Kényelmes, szép hajóval szeltük a folyót, csodálatos Győr a folyókról nézve, Éva pedig egy-két sztorival, érdekességgel szolgált a látnivalókról. A hajózásról a Kisalföld megyei lap is beszámolt (lásd a Sajtó menübe).

 

A FOF 2021 pályázat programjai ezzel véget értek. A pályázat elérte a célját, nagyon jó helyi együttműködéseket alakítottunk ki, ezeket a jövőben is fogjuk folytatni. A pályázat nagy mértékben hozzájárult az alapítvány általános céljához is, hiszen mind a népzenében, mind a mesékben, mind Győrben Egy a világunk!