Programok

Megkezdtük a Szülő 2022 pályázat programjait

Megkezdtük a Szülő 2022 pályázat programjait

Ez év tavaszán az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet ismét pályázatot hirdetett „Szülősegítő szolgáltatások támogatása 2022” (SZÜLŐ2022) címmel. A pályázatot ismét beadtuk és újra nyertünk! Ezúttal a maximálisan pályázható összeget kaptuk meg, ennek nagyon örültünk.

Az első programra augusztus 25-én került sor a Rába Sárkányhajó Club telephelyén Győrben, a Petőfi híd mellett. A Rába folyó partján találkoztunk, hogy Horváth Alex és Tóth Laura vezetésével, akik mindketten magyar válogatott sárkányhajósok, az elméleti oktatás után mi is vízre szálljunk. Többen is izgultunk, de mindannyian nagyon vártuk ezt a programot!

Alex és Laura két csoportra osztottak minket. Mindkét csapatnak az első feladata az volt, hogy nevet és csatakiáltást találjon ki magának. Így történt, hogy Sárkányszív és A profik szálltak vízre. A vízre szállás zökkenőmentes volt, a vízen pedig a két kormányos, Alex és Laura irányításával megtanultunk együtt evezni, megtanultunk rajtolni és az evezés technikáit is elsajátítottuk. A sárkányhajózás eredetéről és magyarországi helyzetéről, a versenyekről stb. is kaptunk közben információkat.

A tanulás után versenyt vívott egymással a két hajó 200 méter sprint távon, mindjárt 2 futamban is. Aztán játékos feladatokat is megoldottunk a vízen a hajókban, végül 1000 méteren is összemérte erejét egymással a két hajó. Végül egy kellemes, laza evezéssel tértünk vissza a stégre.

Kellemes időben, Győr legszebb részei mellett a vízen elhaladva egy nagy élménnyel lettünk mindannyian gazdagabbak! Nagyon jól éreztük magunkat, ez a program szuper indítása volt a pályázatnak.