Zeneterápia

Zeneterápia

2019 nyarán tartottunk első alkalommal integrált Zeneterápiás napokat Gál Zsuzsanna és Kassai Réka zeneterapeuták vezetésével. A gyerekek két csoportban vettek részt a programon együtt épek és kacifántosok.

A mi kacifántosaink közül mindenki szereti a zenét, ezért kíváncsiak voltunk, milyen is a zeneterápia. Hogyan lesz a hangszerek használatából, a zenehallgatásból és az éneklésből terápia? Ezek a tevékenységek onnantól kezdve válnak terápiává, hogy képzett szakember végzi egy megtervezett folyamatban, aminek kitűzött céljai vannak. A zene és annak elemei, a hangok, ritmusok, dallamok, harmóniák stb. cél helyett eszközzé válnak, hogy megvalósulhasson a kitűzött cél.

A program zenei játékainak összeállításánál a legfőbb cél a gyermekek lelki életének gazdagítása, ápolása, élmények nyújtása és az örömszerzés volt, hogy az „EGY A VILÁGUNK” érzés megszületése, természetes meglétének megélése mind a kacifántos, mind az ép gyerekek számára megtörténhessen. Megtörtént, ezért került a Zeneterápiás napok programunk az állandó programok közé. A programok során megismertük Paár Julianna zeneterapeutát is, így három terapeuta irányításával zajlanak ezek a napok jókedvűen, tele élményekkel, örömmel.