A FOF2022 pályázat keretében ismét Zeneterápiás napokat tartottunk

Augusztus utolsó 2 napján került sor a „Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása – 2022” pályázatunk befejező programjára.

Ezúttal is, csakúgy, mint tavasszal Kassai Réka és Szabó Mátyás zeneterapeuták mindkét nap elsőként a kis csoportnak tartottak órát, majd a nagy csoport következett, ahol első nap a Győri Ütőegyüttes, második nap a Hoppáré zenekar volt a vendégünk. Mindkét csoportban a nem beszélő gyerekek kommunikációját Veszelovszki Zsanett alternatív kommunikációs szakember segítette. A kis csoportban a hangszerek és a játékok nagy motivációt adtak a gyerekeknek az alternatív kommunikációval való ismerkedésre, mindannyian nagyon ügyesek voltak. A nagy csoportban lehettek a gyerekek karmesterek, irányíthatták akár az egész zenekart, de egyes tagjait is, meséltünk, és együtt zenéltünk a zenekarral, majd zenére rajzoltunk, és fordítva, a rajzokat megelevenítettük hangszerekkel, táncversenyt rendeztünk és egyik nap sem hiányozhatott a zenekarok mini koncertje sem.

Mindkét zenekar figyelme maximálisan a gyerekeken, fiatalokon volt, nagyon jól követték a játékokat és teljes mértékben együtt éltek azokkal.

Nagy élmény volt ez az interaktív és segítő közreműködés mindannyiunknak!

A programot a Belügyminisztérium megbízásából a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük