Az Egy a Világunk Alapítványt 2012. évben saját sorsunkból adódóan, személyes érintettségünk miatt hoztuk létre az akkor 8 éves súlyosan halmozottan sérült kislányunk, Zsófi és társai segítésére.

Az alapítvány 2015. decemberében rendezte meg első integrált programját a kacifántos és ép gyerekek, valamint szüleik részvételével. Egy kicsit meséltünk, egy kicsit énekeltünk, a szünetben beszélgettünk. Az volt a célunk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a kacifántos és ép gyerekeket, hiszen nekik nincs lehetőségük egymással találkozni. Nem járnak együtt iskolába, sportprogramra, színházba.

Ezt követően már 2016. januárjában ismét találkoztunk egymással, amikor a Marica Produkció látogatott el hozzánk és közösen játszottunk, közösen nevettünk. Aztán megszerveztük a következő és a következő programot is, hiszen az ép gyerekek is már várták, hogy mikor találkozhatnak újra a kacifántosokkal! Ilyen egyszerű az integráció! Hívjuk meg mi az épeket, szervezzünk közös programot, mert EGY A VILÁGUNK!

2016. nyarán megszerveztük az első integrált napközis nyári táborunkat Fejes Tímea gyógypedagógus és Pulai Nikoletta drámapedagógus vezetésével, majd tovább folytatódtak a közös programok.

2017. évben már több pályázatot is nyertünk, így még több és más jellegű programot is meg tudtunk valósítani. Az integráción kívül további célunk az volt, hogy szervezzünk olyan programokat, amiket nem tipikusan kerekes székes, súlyos mozgássérült gyerekeknek szerveznek. Így kirándultunk és lovas kocsiztunk az erdőben, így hívtuk meg és jönnek hozzánk azóta is folyamatosan az Inspirál Cirkusz zsonglőrei, így kerültünk kapcsolatba Tóth Sára táncterapeutával, aki táncrehabilitációt és integrált tánc foglalkozásokat tart nálunk, így kerestük meg a győrújbaráti Csobolyó néptáncegyüttest és játszottunk együtt népi játékokat, és így indultunk el 2017. nyarán az első futóversenyünkön is, majd 2017. decemberében első alkalommal szerepeltek együtt a kacifántos és ép gyerekek a győrzámolyi templomban a Mosolyország Színjátszókör adventi műsorában.

Sok új ötlet van a még a fejünkben, sok programot szeretnénk még megvalósítani, mert továbbra is Egy a világunk!

Együttműködő partnereink: